Serc

Joure

Scholen in Joure

Joure heeft op het gebied van school en onderwijs enorm veel te bieden. Voor de meeste van ons begint het bij de kinderopvang, peuterspeelzalen en de basisschool. Om het makkelijk te maken hebben we alle faciliteiten van onderwijs en kinderopvang in Joure hier bij elkaar gezet. 

 

Klik hier voor het overzicht.

Winkels in

maak hier een korte inleidende tekst zodat de bezoeker weet waar het over gaat en gebruik hiervoor maximaal 60 tot 80 woorden zodat het beknopt blijft. Heeft een plaats heel veel winkels bedenk dan goed hoe je ze wilt tonen. Vanaf dit blokje gaan mensen naar een volgende pagina en het is aan te raden om daar een duidelijk menu te bieden waarin je alle winkels onder kunt brengen onder rubrieken zoals ''Kleding'' ''Speelgoed'' etc
Onderdaan deze intro komt een link die verwijst naar de overzichtpagina van dit onderwerp.

LINK

Wonen in

maak hier een korte inleidende tekst zodat de bezoeker weet waar het over gaat en gebruik hiervoor maximaal 60 tot 80 woorden zodat het beknopt blijft. Als je de blokjes nu of later in een andere volgorde wilt hebben kun je ze gewoon verslepen naar de plaats waar je ze hebben wilt. Op deze wonen pagina kun je alles vermelden wat met wonen te maken heeft zoals makelaars, woningbouwverenigingen etc
Onderdaan deze intro komt een link die verwijst naar de overzichtpagina van dit onderwerp.

LINK

Tips en Trucs

Uiteraard mag je in al deze blokjes de teksten aanpassen en of verwijderen.

Heb je een onderwerp dat niet in het voorbeeld staat? Voeg het gewoon toe

Het is aan te raden om eerst deze eerst overzichtpagina zover gereed te maken omdat je dan direct al een ''blauwdruk'' hebt voor de rest van je site. Op het moment dat deze pagina is gevuld helpt de helpdesk je graag met tips hoe je makkelijk en snel een menuoverzicht kunt maken en kopieren. Vraag daar rustig om want als we je kunnen helpen bespaar je veel tijd en blijft het ook leuker.

Douwe Egberts

De naam van Joure is onlosmakelijk verbonden met die van Douwe Egberts. In 1753 begon de vader van Douwe Egberts, Egbert Douwes, aan de Midstraat in Joure een zaak in koloniale handelswaren, die is uitgegroeid tot de bekende koffiebrander. 

 

Lees hier meer over Douwe Egberts en alles er om heen. 

Belangrijke Telefoonnummers Joure

In geval van nood heeft u misschien een telefoonnummer nodig maar die kunt u nergens vinden en u wilt dan ook geen kostbare tijd verspillen om hier naar te zoeken. Een nummer van de tandarts, of wie belt u als u huisarts met vakantie is, In dit overzicht staan alle adressen en telefoonnummers handig bij elkaar zodat u altijd alles kunt vinden. 

Sport in Joure
  • SC Joure, omnisportvereniging
  • JHC Stix, hockeyvereniging
  • VC Joure, volleybalvereniging

De geschiedenis van Joure

"....Joure is ontstaan boven op een zandrug op een kruising van waterwegen naast het voormalige dorp Westermeer. De plaats is van oudsher geen stad, maar tevens te groot om een dorp te worden genoemd. Naar Oud-Friese traditie wordt zo'n plaats een vlecke genoemd."

Nieuwsgierig naar meer geschiedenis?  Lees er dan hier meer over. 

Openbaar Vervoer in Joure

Het mooie Joure ligt tussen Sneek en Heerenveen in. Vlak ten zuiden van de plaats Joure bevindt zich het Knooppunt Joure: een grote rotonde waar de snelwegen A6 en A7 samenkomen. 

 

Het lokale openbaar vervoer wordt verzorgd door Arriva met vijf reguliere busdiensten (waarvan één spitsbus), twee belbusdiensten en één opstapper. De drie interlokale sneldiensten (Qliner) worden ook verzorgd door Arriva.

 

Het dichts bijzijnde treinstation is in Heerenveen. 

Werkgelegenheid in

maak hier een korte inleidende tekst zodat de bezoeker weet waar het over gaat en gebruik hiervoor maximaal 60 tot 80 woorden zodat het beknopt blijft. Voor vacatures heb je heel veel mogelijkheden zonder dat je later dingen moet aanpassen. Als je een vacature gedeelte wilt maken vraag dan even bij de helpdesk om de meest actuele tips
Onderdaan deze intro komt een link die verwijst naar de overzichtpagina van dit onderwerp.

LINK